За нас

Ние сме екип от професионалисти отворили първата си стая през 2014 г. През годините преминахме през всички етапи на бизнеса – от търсенето на локации и измислянето на теми за игри, до създаването и построяването на декорите и имплементирането загадките в тях.

От 2016 г под името “МЕНТАЛИСТ” управляваме първият в България Escape Rooms MULTIPLEX, където на над 350 m2 са разположени 6 различни игри.

За различни наши партньори успешно сме създавали мобилни игри, подходящи за Тиим билдинг, демонстрационни стаи предназначени за инсталиране на публични места и събития, както и концепции предназначени за кина и увеселителни центрове

Инсталирани загадки
Теми
Доволни посетителя
Изиграни минути
Започни своя бизнес сега!

Какво Ви предлагаме

Ние създаваме високо предизвикателни "Стаи на загадките".
Можете да изберете подходящата за Вас тема от показаните в сайта или да се свържете с нас за да създадем нова специално за Вашите нужди.

01.Наеми стая

Имате хотел, център за забавление, кино или друг подобен бизнес? Искате празното и неизползвано помещение да носи доход? Не желаете да инвестирате в допълнителни оборудване, обзавеждане или служители!

Тази опция е за вас!

02.Купи стая

Възнамерявате да започнете свой собствен бизнес със „Стаи на загадките“? Искате професионално направена игра от един от пазарните лидери? Нуждаете се от „Ноу хау“ относно този бизнес?

Тази опция е за вас!

Нашият тиим

Калин Костов

Основател

Като Основател и Изпълнителен директор на Менталист аз отговарям за Стратегическото развитие и Новите пазари на компанията.   ОПИТ: Магистър по маркетинг от Университета за национално и световно стопанство - София. Магистратура по "Мениджмънт" от Open University. Завършил с най-висок рейтинг Founder Institute България. Над 15 години опит в пазара на финансови услуги, 8 от които на позицията на главен изпълнителен директор.

Калин Костов

Калин Костов

Основател

Калин Костов

Основател

Андрей Георгиев

Съосновател

Като Съосновател и Технологичен директор аз следя и координирам процеса на създаването на игри, както и микса от теми които предлага компанията. Видеограф и фотограф по призвание, отговарям и за създаването на всички видео и фотографски материали, както и за УЕБ дизайна на Менталист. ОПИТ: Магистър по Финанси от Нов Български Университет. Над 13 години опит на пазара на финансови услуги, 6 от които на ръководни позиции. Над 6 годишен опит във видеографията и фотографията.

Андрей Георгиев

Андрей Георгиев

Съосновател

Андрей Георгиев

Съосновател

Теодора Герджикова

Оперативен директор

Оперативен директор и най-ново попълнение в отбора на Менталист. Теодора отговаря за превръщането на най-недоходоностното Ви помещение в източник на приходи, както и за създаването на Франчайз или предоставяне на възможности за сътрудничество с доставчици на развлечения, хотели и HR. ОПИТ: Бакалавър по политология и икономика от McGill Universtiy с международен опит от Канада, САЩ, Гърция и Холандия. 9 години опит в развитието на бизнеса, управлението на клиенти и маркетинг с компании като Uber, Motivo Labs (ABM), Aifos, Upnetix

Теодора Герджикова

Теодора Герджикова

Оперативен директор

Теодора Герджикова

Оперативен директор

Емил Илиев

The Illusion Master

Ръководи създаването на дизайна на стаи на загадките. Разработва темите, пъзелите и темпото на игра. Контролира създаването на механиката и софтуера за електрониката в играта. Отговаря за описанието на разказа на играта и на подсказките за играещите. Организира и извършва теста на готовите игри преди пускането им. ОПИТ: Бакалавър по софтуерно инженерство от университета Fontis University в Айндховен, Холандия. 5 години опит в развитието и контрола на качеството на игри за мобилни устройства. Емил е в бизнеса със стаи на загадките, от началото на жанра в България. За това време той създава наз 10 концепции за стаи за загадките и много временни игри в градски условия.

Емил Илиев

Емил Илиев

The Illusion Master

Емил Илиев

The Illusion Master

Анелия Иванова

The Dungeon Master

Ани е ръководител на "Арт" отдела и отговаря за дизайна на декора, обзавеждането, цялостната атмосфера на играта, разработването на темите и историческата им точност. Разработва и дизайна на загадките и останалите визуалните материали в игрите. Обучава операторите на стая и управлява клуба за настолни игри
ОПИТ: Магистър по история на изкуството от Национална художествена академия, София. Докторант по история на изкуството в Национална художествена академия, София. 7 години опит с настолни игри и книги. Дизайнер на загадките и визуалните елементи на много игри за градска среда и стаи на загадките. Организатор на събития за игри в градски условия, бордови игри, поп-културни и културни събития от над 10 години.
 

Анелия Иванова

The Dungeon Master

Теми

Клиниката

Операция „ДЕЛТА ФОКС“ – Спецчасти

Операция „ДЕЛТА ФОКС“ – Терористи

Проклятието на траките

Избягай от затвора

Нинджа академия

17419091 - eye behind hole in the wall

Какво трябва да знаете преди да стартирате свой бизнес

"Стаите на загадки" са бизнес на "грабнатото внимание". За да бъдете успешни, трябва да сте различни. Трябва да сте по-атрактивни. Трябва да сте по-гостоприемни. Този бизнес, както и всеки друг, може да бъде добър или лош в зависимост от няколко фактора: Ние ви предлагаме страхотни загадки, пъзели и игри, а след това от вас зависи да намерите отзивчиви и приветливи служители, да популяризирате и рекламирате своя бизнес, да оптимизирате разходите за да увеличавате максимално приходите си. Нашият екип ще е на разположение да ви помогне при необходимост.

Фактори за успех

средно при 3 стаи

Локация

90%

Персонал

98%

ИГРИ

95%

Как да започна свой бизнес?

Точките по-долу ще Ви преведат през целия процес - от първоначалната идея, до първите постъпления.

Направете проучване

Започването на бизнес е голяма стъпка. Това е инвестиция на време, пари, търпение и…. споменахме ли пари? Преди да се втурнем в това е добре да научим колкото се може повече за индустрията.

Бизнес план

Изготвянето на бизнес план е съществена част от процеса. Знаем че сте ентусиазирани да започнете възможно най-бързо, но детайлния бизнес план е от съществено значение за успеха.

Място

Наема е един от основните разходи. Местоположението е от ключово значение за Вашия бизнес. Преди да се спрете на помещение внимателно проучете възможностите…

Служители

Това може би е едно от най-подценяваните предизвикателства които ще срещнете. Наемането на качествени служители не е достатъчно.

Теми

Подбора на теми е друга важна част от започването на този вид бизнес. Дали искате да бъдете оригинални и да поемете известен риск или предпочитате да изберете нещо изпитано?

Регулации

На повечето места няма специални изисквания относно „Стаите на загадки“. Възможно е обаче в някои страни да има по-стриктни регулации, особено когато заключвате хора в помещение без алтернативен изход.

29711529 - keyhole in wall with drawing business concept

Стъпки

01.

Среща

Ние от Менталист държим много на личният контакт. Предлагаме Ви като първа стъпка към нашия съвместен проект да направим среща на която да се запознаем и да научим повече за Вас, Вашите идеи и планове. По този начин ще бъдем далеч по-полезни в предоставянето на нашите услуги. Можем да се срещнем както „на живо“, така и чрез видео разговор посредством Skype, Viber или друго средство за комуникация.

02.

Споразумение за конфиденциалност и депозит

И за двете страни е важно неразкриването на информация. Затова като стъпка две ние препоръчваме подписването на „Споразумение за конфиденциалност“. Чрез него и двете страни се съгласяват че няма да разкриват детайли от съвместната си работа на трети страни.

Заедно с подписването на „Споразумението за конфиденциалност“ е необходимо да се извърши депозитно плащане, като гаранция за готовността Ви за съвместна работа.

03.

Финален избор на тема и подписване на договор

Преди да подпишем договор за сътрудничество е необходимо да направите Вашия финален избор на теми. Можете да изберете както от вече готовите ни, представени в този сайт, така и да ни възложите да създадем нове специално за Вас.

Темите, както и всички останали детайли се описват в договор за сътрудничество който страните разписват.

04.

Финално плащане и инсталиране

След получаване на финалното плащане по договора ние ще Ви предоставяме всички планове, чертежи и инструкции които са необходими за да инсталирането на играта.

Медийте за нас

Mentalist е една от десетте компании отличени в третото издание на „Големите Малки“

повече…

Екип създава пъзел стая за 48 часа!

Mentalist пред 24 часа

повече…

Дойде лятото и всеки търси нови и незабравими ваканционни емоции. Чу се, че насред София се е появила Тракийска гробница. Това шега ли е или поредно забавление от Mentalist?

Mentalist в предаването „Потребителска кошница“ по БНТ

повече…

Какво представляват ескейп стаите?

Идеята на ескейп стаите е да бъдат пресъздадени популярните компютърни игри от края на миналия век в реална обстановка и с истински декори

Менталист пред Boom and Bust – Bloomberg TV

повече

Българската компания Mentalist ще отвори своя първи Escape Room за деца.

повече…

„Уолтопия“ влиза в бизнеса със загадки.

„Има нещо вълнуващо в това да не знаеш какво те очаква, но да искаш да стигнеш до него и за този стремеж няма възрастови ограничения.“

– Ивайло Пенчев пред Дневник

повече

Пъзел стаи 2.0

Бизнес със забавление на едро!

повече

Пъзел стаите:

Стартиращият бизнес, в който българска компания е световен новатор

повече